10 poker tips og tricks for begyndere

Spilbonus DK
April 2, 2021
189 Views

10 poker tips og tricks

Der kan være mange ting at holde styr på i pokerens verden.

Derfor har vi samlet de bedste poker tips og trick for begyndere, til dig der gerne vil give dig selv en ekstra fordel.

Så læs med her, hvis du gerne vil give dig selv en bedre chance for at vinde i poker!

Indholdsfortegnelse

1. Sæt dig ind i reglerne

Første tip på listen giver måske sig selv, men den skal med uanset. At lære at spille poker er langt fra lige så kompliceret, som det er at sætte sig ind i de mere avancerede strategier.

Du har selvfølgelig allerede sat dig ind i reglerne, men hvis du alligevel har lyst til en genopfriskning kan vi anbefale at du læser vores Poker regler for begyndere.

2. Lær håndrangeringen udenad

Det lyder meget sværere end det er, men du vil gøre dig selv en stor tjeneste ved at lære håndrangeringen udenad.

Udover det åbenlyse i at vide hvilke hænder man kan vinde med, gør du det også nemmere for dig selv at spotte eventuelle vinder kombinationer, både dine egne, men også dine modspilleres som hånden skrider frem.

Alle prøver før eller siden at overse den ene eller anden kombination, som koster ved showdown. Ved at kunne håndrangeringen øger man dog sin chance betragteligt, for at spotte de potentielle fælder i tide.

Man kan nemlig hurtigt se sig blind hvis man sidder med højeste par på bordet, og så er det godt at kunne spotte den ‘skjulte’ straight som din modspiller potentielt kan sidde med.

3. Bliv bekendt med poker ordbogen

Det kan være en uoverskuelig opgave at kende til hvert eneste poker term der findes, men der er dog nogle man bør være bekendt med. Nedenfor finder du en liste over nogle vigtige begreber:

 • Hole Cards
 • Community Cards
 • Blinds
 • Pot
 • Check
 • Call
 • Raise
 • Fold
 • Flop
 • Turn
 • River
 • Bluff

Vil du have det fulde billede af pokerens sprog? Tjek vores komplette Poker ordbog, hvor vi dykker dybere ned i alle de pokerudtryk og termer, du skal kende for at spille som en ægte pro.

 

4. Hold en bank roll

Hold styr på økonomien når du spiller ved at benytte dig af en bank roll. En bank roll er god til at sikre dig mod at dit spil løber løbsk.

Du bør sikre dig at du aldrig spiller for mere, end hvad du har råd til at miste. Derfor bør du aldrig overføre penge til din spilkonto, som var reserveret til andre formål.

Poker er et spil, hvor man både vinder og taber. Det er derfor essentielt at holde en god bank roll, så man ikke mister det hele på en gang, men også har midler på sin konto når man rammer en god stime.

På samme måde undgår du også at miste alle dine indsatte penge, hvis du på et tidspunkt skulle komme ud for at tilte – hvilket iøvrigt sker for alle poker spillere før eller siden, så vær ikke bekymret når det sker. Lær derimod af dine fejl.

5. Vær koncentreret når du spiller

Du bør have din fulde opmærksomhed på dit spil, og ikke lade dig forstyrre af unødvendige distraheringer.

Du kan med fordel slukke baggrundsstøj som tv og musik, og slukke for lyden på din tlf. Bor du eller opholder dig sammen med andre, kan du give dem besked om at du ikke vil forstyrres unødvendigt, så længe du er i gang med at spille.

Når du først begynder at spille online poker, er det ligeledes en god ide at holde dig til et eller få borde. På den måde undgår du at stresse rundt imellem en masse forskellige hænder, og miste værdifulde øjeblikke der kunne have givet dig en afgørende fordel.

6. Vær uforudsigelig når du spiller

Du bør stræbe efter at være så uforudsigelig som muligt i dit spil, så dine modspillere aldrig ved hvor de har dig.

Hvis du eksempelvis kun raiser når du har ramt en god hånd, og ellers checker på alt andet, så bliver du nem for dine modspillere at læse.

Prøv at mix det op en gang imellem, så dine modspillere aldrig helt er trygge ved at gætte på, hvad du har af kort på hånden. Det har samtidig den fordel, at du har større chance for at lykkes med dine bluffs.

7. Få en forståelse for poker strategier

Det er en god ide at få en forståelse for grundlæggende poker strategier hvor ens position ved bordet, og ens kort på hånden, er blandt de overvejelser man bør gøre sig, når man spiller.

Du bør læse op på begreber såsom ‘tight/loose’ og ‘aggresiv/passiv’, som er forskellige typer af strategier du kan implementere i dit spil.

Vi kan anbefale at man læser vores Poker strategier for begyndere for en introduktion til forskellige strategier, som man med fordel kan implementere i sit spil.

8. Tag dig selv i poker skole

Har du fået mod på at fordybe dig lidt mere i pokerens verden, efter at have læst dette indlæg, så bør du bare blive ved!

At lave sin research for at være så forberedt som muligt, er et god råd uanset hvad man laver, og gælder selvfølgelig også i poker.

De fleste spillere du møder på din vej, har aldrig sat sig ind i begreber som startposition, hand-range og limp in.

Ved at læse op på disse og andre begreber giver du dig selv en kæmpe fordel, allerede inden spillet går i gang.

Du finder en masse lærerige indslag her på spilbonus. Mange af disse guides og vejledninger er allerede spredt rundt i dette indlæg.

Du kan også skrive dig op til vores nyhedsbrev i bunden af siden. Så er du sikker på at du altid får de seneste nyheder og indlæg, om alt fra pokeren og gamblingens verden.

9. Poker do’s

Til at runde de to sidste punkter på listen af, har vi samlet lidt do’s

 • Spil aggresivt
 • Overvej din startposition og hand-range
 • Varier dit spil
 • Spil når du er frisk og har overskud

10. Poker dont’s

… og lidt dont’s til når du spiller poker.

 • Spil ikke for passivt
 • Limp in
 • Spille alle hænder
 • Spille på for mange borde (før man er en øvet pokerspiller)
 • Bluffe for meget
 • Spil når du er træt eller i dårligt humør
Author Spilbonus DK