Blackjack for begyndere

Spilbonus DK
April 2, 2021
108 Views
Om os

Blackjack for begyndere

Blackjack er et af de mest populære former for casinospil, hvilket ikke mindst skyldes hvor tilgængeligt det er for nybegyndere.

Det er dog vigtigt stadig at have en forståelse for spillet, inden man sætter sig ved et blackjack bord.

Vi har derfor samlet lidt generelle tips, tricks og råd, som kan hjælpe dig godt på vej mod et succesfuldt blackjack eventyr.

Indholdsfortegnelse

Generelt om blackjack

I blackjack gælder det om at ramme 21, eller komme så tæt på 21 som muligt. Ender man på en værdi over 21 går man ‘bust’, og har dermed tabt.

Inden hver runde sætter hver spiller sin indsats, og hver spiller der er med i runden tildeles herefter to kort. Dealeren får også tildelt to kort, hvoraf det ene er et såkaldt ‘lukket kort’. Et lukket kort betyder at det kun er dealeren der kan se værdien på kortet.

Ud fra dine to kort skal spilleren nu vælge om spilleren vil blive stående på den nuværende værdi, double, splitte, eller trække et kort mere, for at nå op på 21, eller så tæt på 21 som muligt. Når alle spillere har spillet færdig, er det dealerens tur.

Modsat poker, hvor man spiller imod andre spillere, spiller man i blackjack kun imod dealeren, og ikke imod de andre spillere. Dealeren skal trække kort, til dealeren når en værdi på minimum 17, og skal blive stående hvis værdien er mellem 17-21.

Bemærk at dette er det klassiske regler, og at variationer kan forekomme.

Generelle strategier

I dette afsnit vil vi gennemgå de almindelige strategier, man som spiller kan benytte sig af ved et blackjack bord, herunder at stå, trække kort, splitte, double op og forsikring.

Stå
Hvis spilleren vælger at stå, modtages der ikke flere kort, og spilleren vil derfor blive stående på den værdi som spillerens to kort udgør. Spilleren afventer herefter, om spilleren er i stand til at slå dealeren.

Trække kort
Hvis spilleren vælger at trække et eller flere kort, for at komme op på 21, eller så tæt som muligt på 21, modtages kort indtil spilleren vælger at stoppe. Spilleren risikere at gå bust, og dermed tabe, hvis den samlede værdi af spillerens kort overstiger 21.

Splitte
Hvis spilleren modtager to af de samme kort, har spilleren mulighed for at splitte sine to kort. Dette vil medføre at spilleren nu har to hænder at spille på, i stedet for en.

Double op
Hvis spilleren på sit første kort for minimum 9, så har spilleren mulighed for at double op. Det betyder at spilleren modtager ét til kort, samtidig med at spillerens indsats, og mulige gevinst, fordobles.

 Forsikring
Hvis dealeren viser et ES i sit åbne kort, så vil spilleren have mulighed for at forsikre sig. Forsikringen ligger som regel på halvdelen af spillerens oprindelige indskud. Vender dealeren blackjack, betales spillerens samlede indskud tilbage. Vender dealeren ikke blackjack, fortsætter spillet som normalt, og spilleren vil have mistet sit forsikrings indskud.

Gode råd og tips

I dette afsnit finder du lidt gode råd og tips, som du kan bruge når du sætter dig ved et blackjack bord.

  • Forsøg at sidde blandt de sidste på bordet. På den måde kan du følge med i spillets udvikling, og bedre planlægge dine træk. Det er sa  e princip som man kender fra poker, hvor det også er anset som en fordel sidde blandt de sidste til at melde ud i hånden.
  • Har dealerens åbne kort en værdi mellem 2-6, kan man snakke om at dealeren har en dårligere udgangsposition, og spilleren derved har større vinderchancer. Har dealerens åbne kort en værdi mellem 7-11, kan man snakke om at dealeren har en bedre udgangspostion, og spilleren har derved sværere ved at vinde.
  • Du bør kun i sjældne tilfælde forsøge at udnytte dig af forsikring. Oddsene er imod spilleren i længden, så vær varsom med at overgøre det at spille med forsikring. Der kan dog være tilfælde hvor det kan give mening at betale forsikring, eksempelvis i runder hvor man har højere indsatser på spil end normalt. Prøv dig frem, og se hvad der virker bedst for dig.
Author Spilbonus DK