Hvad er hand range i poker?

Spilbonus DK
April 2, 2021
150 Views

Hvad er hand range i poker?

 

At forstå, og gøre brug af, sin hand range er altafgørende for succes ved et pokerbord. I dette indlæg får du alt at der er værd at vide om hand range, så du allerede i dag kan få større succes i dit pokerspil!

Din hand range går hånd i hånd med din position ved pokerbordet, så når du føler dig komfortabel i din hand range, anbefaler vi at du læser vores guide til det at spille ud fra sin position ved et pokerbord.

1. Forstå hand range i poker

Læs denne guide færdig

Klik her

2. Forstå position i poker

Læs denne guide færdig

Klik her

3. Drag nytte af din nye viden

Opret dig hos pokerstars og vind!

Klik her

Opret dig hos pokerstars og vind!

Inden hver runde starter tildeles hver spiller to såkaldte hole cards, hvorefter hver enkelt spiller på tur skal afgøre om de vil spille med i runden eller ej.

Om en spiller vælger at spille med i runden eller ej, afhænger ikke mindst af værdien på de to tildelte hole cards.

De overvejelser man gør sig om ens hole cards, og rækkevidden af hvilke af dem man vælger at spille, og hvilke man smider, betegnes som hand range.

Hand range er altså rækkevidden af de hænder du spiller, rangeret fra dårligst til bedst.

Er hand range virkelig så simpelt?

Det korte svar er ja. Helt grundlæggende ved de fleste der har spillet poker, at man skal spille så stærke hænder som muligt, og smide de dårligste.

Der er dog mere til det end bare det, især i takt med at man får mere styr på sin hand range.

Jo mere man lære om denne poker strategi, jo flere muligheder og overvejelser åbner der sig op.

Men bare rolig! Du finder alt hvad der er værd at vide om hand range i poker lige her.

Hvilker hænder skal jeg spille?

 

Der kan ikke gives et præcist svar på dette spørgsmål, da poker er et spil med mange variabler.

Hvor mange er med i runden? Spiller de andre ‘løst’, altså spille de mange dårligere hænder? Hvor stor er potten? 

Dette er blot nogle af de mange overvejelser man kan gøre sig inden man beslutter sig for at spille med, eller for at smide sine kort.

Nogle nyttige overvejelser man kan gøre sig:

  • Hvor mange er med i runden? Jo flere der er med, jo mere falder den matematiske sandsynlighed for at du vinder ved showdown.

  • Hvor stor er potten? Ligger der en stor pot, der er billig at gå med i, kan det opveje den mindre matematiske sandsynlighed for at du vinder ved showdown.

  • Dine modstandere. Bluffer de meget? Spiller de mange dårlige hænder? I så fald kan du godt tillade dig at ‘åbne’ lidt op i din hand range.

  • Omvendt, spiller dine modstandere meget ‘tight’, altså spiller de kun bedre hænder, bør du som udgangspunkt selv være mere ‘tight’, og spille bedre hænder.
Dette var nogle nyttige overvejelser du kan gøre dig, men den vigtigste af dem alle kommer her!

Hvilken position sidder du i ved pokerbordet?

Hold øje med din position ved pokerbordet når du overvejer din hånd. Jo senere du sidder, jo dårligere hænder kan du tillade dig at spille.

Position i poker

At forstå hvor vigtig og afgørende ens position ved pokerbordet, er ekstremt vigtigt når det kommer til at benytte ikke bare hand range som poker strategi, men til generel succes i poker.

Udgangspunktet er, at jo senere du sidder i position ved pokerbordet, jo større fordel har du, og jo flere hænder bør du spille.

Altså jo senere du sidder ved pokerbordet, jo dårligere hænder kan og bør du spille.

Dette har at gøre med, at man som en spiller der sidder senere i runden, har fordelen af at se spillet udvikle sig, før spilleren selv skal beslutte sig for sin tur.

Dette er en kæmpe fordel i poker, og er også grunden til at positionerne skifter fra runde til runde. På den måde sikre man et fair og balanceret spil.

Er du ikke bekendt med hvordan man spiller fra, og udnytter, sin position ved et pokerbord, bør du læse vores guide om position i poker før du går videre til næste afsnit.

Udnyt din position og hand range

Når du har fået en lidt bedre fornemmelse af hvad det vil sige at spille ud fra poker strategier som hand range og position, er det tid til at kombinere de to til en samlet vinder formel.

Vi tager udgangspunkt i et eksempel med 9 spillere ved pokerbordet, men fremgangsmåden er den samme uanset antallet af spillere.

Vi starter med at dele pokerbordet op i tre (så vidt muligt) lige store dele. Vi kalder dem early, middle og late position.

Early position

 

De tre første spillere i runden til at spille deres tur, deler vi op i early position.

Disse positioner er som udgangspunkt anset som værende de værste positioner at sidde i, igennem en runde poker.

Du bør kun spille de aller stærkeste hænder herfra.

Eksempler: AA. KK, QQ, JJ, 10-10, AK, AQ, AJ, KQ + suited connectors QJ, J10

Middle position

De tre midterste spillere i runden til at spille deres tur, deler vi op i middle position.

Fra disse positioner kan du tillade dig at åbne lidt mere op i dine kort, specielt hvis der allerede er flere spillere før dig der har smidt deres kort og forladet runden.

Du kan altså tillade dig at spille flere hænder fra middle position, end fra early position.

Eksempler: Alle eksempler fra early position + KJ, K10, QJ, Q10, J10, J9, 10-9 + små connectors 9-8, 8-7, 7-6, 6-5, 5-4, 4-3, 3-2, A2 + små suited connectors 9-8, 8-7 etc.

Late position

De sidste tre spillere i runden til at spille deres tur, deler vi op i late position.

Disse positioner er anset som de bedste i en runde poker. Udnyt det til din fordel ved at spille flere hænder!

Du kan tillade dig at spille de fleste hænder herfra, da fordelen ved at være sidst i turen langt hen ad vejen opvejer for de dårligere kort på hånden.

Eksempler: Alle eksempler fra early- og middle position + de fleste andre afhængig af spillets udvikling.

Jo senere du sidder i position ved pokerbordet, jo flere hænder kan og bør du spille.

Brug disse poker strategier imod dine modstandere!

At have styr på sin hand range er en nødvendig til et succesfuldt poker eventyr.

Bemærk dog at dette kun er udgangspunktet!

Poker som sagt et spil med mange variabler, og der vil være masser af tidspunkter hvor det kan betale sig at afvige fra disse poker strategier.

Når det er sagt, så er det tid til at kigge på hvordan du også kan bruge disse poker strategier til at fortælle dig noget om dine modstanderes kort, når du sidder i duel med dem ved pokerbordene.

Lad os tage et eksempel:

Du sidder som sidste spiller i runden, og kan se at en af de tre spillere fra early position raiser pre-flop. Dette er et klart tegn på denne spiller sidder med en god hånd.

Spilleren der er umiddelbart den næste i tur, foretager herefter et re-raise. At sidde i early eller i tidlig middle position og re-raise pre-flop er et kraftigt tegn på at denne spiller sidder med en rigtig god hånd.

På den måde kan du prøve at regne ud i hvilken ende af kort skalaen dine modstandere sidder i, og herefter vurdere om du bør gå med i runden eller ej.

Denne taktik kan bruges pre-flop, men er også utrolig nyttig post-flop. Ved at huske hvordan dine modstandere spillede pre-flop, sammenlagt med deres spil post-flop, kan man bedre gætte sig frem til sine modstanderes hand range.

Dette var alt hvad der er værd at vide for at kunne bruge hand range som poker strategi, og for at kunne forbedre sit spil allerede fra i dag af!

I takt med at du bliver en bedre spiller, vil du opleve at poker kan være et utrolig teknisk og matematisk spil.

Dykker man således dybere ned i hand ranges er der mange flere vinkler og måder at tilgå denne form for poker strategi på.

Vil du være endnu bedre til poker?

I denne artikel har du fået et indblik i hvad det vil sige at gøre brug af hand range i poker.

Du bør dog ikke stoppe din læring om poker der!

Her på spilbonus.dk har vi en lang række poker guides, der kan hjælpe dig til at blive en mere succesfuld pokerspiller.

Vi anbefaler ikke mindst vores komplette poker guide til Texas Hold’em. I den får du en lang række råd, vejledning og tips og tricks til det at spille poker.

Author Spilbonus DK