Poker do’s and dont’s for begyndere

Spilbonus DK
April 2, 2021
61 Views
Online poker regler

Poker do’s and dont’s for begyndere

Der er mange ting at forholde sig til når man spiller poker, og det kan hurtigt blive svært at have styr på det hele på en gang.

Vi har derfor samlet en liste do’s and dont’s til Texas Hold’em, som du altid kan vende tilbage og tjekke når du skal spille.

Indholdsfortegnelse

1. Generelt

I de følgende afsnit vil vi liste nogle do’s and dont’s til dit pokerspil, med dertilhørende korte beskrivelser.

Det er vigtigt at holde for øje at poker er et spil med mange nuancer. Hvad der derfor eksempelvis i nogle tilfælde, med rette, kan betegnes som en dårlig hånd, vil i andre tilfælde være anset for at være en god hånd.

Disse tips skal derfor tages som generelle do’s and dont’s, og at der kan være masser af tilfælde hvor det vil være fordelagtigt at afvige fra disse.

2. Poker do's...

 • Overvej din hand-range.  Du bør ikke spille alle hænder. I stedet bør du nøje udvælge hvilke hænder du spiller, hvornår, og fra hvilken position. Poker er et matematisk spil, og matematikken diktere at man taber i længden ved at spille ‘svagere’ starthænder. Grundreglen er, at jo tidligere du sidder ved bordet, du stærkere hænder bør du spille. Omvendt, jo senere du sidder, jo svagere hænder kan man spille.

 • Overvej din position. Din position i spiller er vigtig når man vælger hvilke hænder man spiller. Dette skyldes at jo senere man sidder ved bordet, jo senere er man til at spille sin tur. Derved har man den fordel at kende de andre spilleres udspil, inden man selv spiller sin tur. Dette er selvsagt en kæmpe fordel.

 • Varier dit spil. Du bør sigte efter at være uforudsigelig i dit spil. Hvis du kun raiser når du har ramt en vinderhånd, og derudover kun laver check’s og call’s, så bliver du nem at læse for dine modspillere. Mix det op af og til, men pas på med ikke at overgøre dine bluffs. Det kan koste dyrt på den lange bane.

 • Vær aggresiv. Hvis du har ramt en god hånd bør du ikke tøve med at få nogle jetoner i puljen. Der kan være masser af tilfælde hvor du kan spille mere passivt, men som udgangspunkt bør du få dine jetoner i puljen, når du har hvad du føler er den bedste hånd.

 • Spil kun når du er frisk og har overskud. Som med alt andet man kan lave, så får man bare ikke de samme resultater hvis man er træt, eller i dårligt humør. Det fjerner fokus fra spillet og vil koste på den lange bane. Vær altid veludhvilet og sørg for at være afstresset, før og når du spiller.

 • Lær hvornår du bør fold. Mere specifikt – lær hvornår du bør fold en hånd, der ellers ville betegnes som en god hånd. Et eksempel kan være at du sidder med A-J pre-flop, og to andre spillere går går all-in før dig. Det kunne tyde på at den første der går all-in har en god hånd, eller at spilleren forsøger at lave et bluff. Den anden spiller der kalder all-in, har dog med stor sandsynlighed en rigtig god hånd. Din A-J kan pludseligt komme i store problemer mod A-Q og K-K hvis man ikke spiller med omtanke.

 • Vent med at spille high-stakes til du har det basale på plads, også selvom du føler du har pengene til det. De bedste spillere er på de største borde, så er man ikke en øvet spiller bør man vente til man er blevet en bedre spiller. Ellers risikere man at man får et rigtig kedeligt bekendtskab med poker – og potentielt rigtig dyrt.

3. ... and dont's

 • Limp in. Henviser til når en spiller pre-flop foretager et call, i stedet for et fold eller et raise. En begynder spiller vil ofte limp in når spilleren sidder med en middel hånd. Dette vil bedre spillere udnytte ved efterfølgende at raise. Spilleren er nu tvunget til at foretage et endnu dyrere call, eller miste sit indskud, og ofte med den dårligere hånd.

 • Spille for ensformigt. Hvis du kun raiser når du har gode hænder, og checker når du ikke har ramt, så vil du blive nem at læse for bedre spillere der vil udnytte det til deres egen fordel.

 • Spille for passivt. Man kan sagtens være en succesfuld pokerspiller og spille passivt. Det er faktisk nødvendigt, men der er et tid og et sted for alt. Generelt anbefales det at man som ny spiller ikke er for passiv. Har du en hånd, så spil den! Det betyder at du skal få dine jetoner i puljen.

 • Spille når du er træt eller stresset. Man bør være fokuseret på sit spil. Er man træt eller stresset tager det fokus væk fra dit spil. Sørg altid for at være udhvilet og afstresset inden du spiller.
Author Spilbonus DK