Poker regler til Texas Holdem

Spilbonus DK
April 2, 2021
406 Views

Texas Holdem poker regler

For at man kan spille med i en runde poker, er det vigtigt man som ny spiller forstår poker reglerne og begreberne. Ellers skal man ihvertfald ikke regne med den store succes. Så, slap af, tag en øl, og lad os dykke ned i poker hænder rækkefølge, et par konger, og hvordan du laver den bedste poker hænder oversigt!

Online Poker - Danske Online Casino

Texas Holdem poker regler: Spilleregler

En runde Texas Hold’em kan i teorien bestå af mellem 2 og 22 spillere. Det er dog sjældent at en runde overstiger mere end 12 spillere. Hver spiller har to personlige kort, såkaldte hole cards. Kortene er lukkede kort og derfor skal ikke vises til andre. Derudover lægges der i alt fem community cards som åbne kort.

Når alle spillere har modtaget deres to hole cards, men inden de første community card lægges på bordet, skal det afgøres hvem der er med i runden. Denne fase af spillet kaldes for pre-flopDette afgøres igennem første betting runde, hvor hver spiller på tur har mulighed for at lave et check, et call, et raise eller et fold.

Når alle spillere har spillet deres tur og gjort deres indsatser, lægges de første tre community cards, hvorefter en ny betting runde påbegyndes. De tre første community cards der lægges på bordet kaldes for et flop.

Når alle spillere på samme måde har spillet deres tur og gjort deres indsatser lægges det næste community card. Dette kort kaldes for turn card, hvorefter endnu en betting runde påbegyndes.

Når alle spillere endnu engang har spillet deres tur og gjort deres indsatser, lægges det sidste community card, det såkaldte river card.

Herefter påbegyndes sidste betting runde. Denne runde adskiller sig fra de foregående runder, da der efter runden skal findes en vinder. Dette afgøres ved at alle spillere for sidste gang, efter at have spillet deres tur og gjort deres indsatser, fremvise deres respektive hænder. Dette kaldes for showdown.

Vinderen afgøres herefter ud fra den stærkeste hånd kombination. En kombination i Texas Hold’em dannes ud fra en spillers to hole cards, samt tre af de fem community cards. En vinder kan også findes hvis der kun er en tilbageværende spiller, når sidste betting runde er afsluttet. Dette sker når alle spillere på nær en, beslutter sig for forlade hånden ved at foretage et fold.

Det var de overordnede spilleregler i en runde Texas Hold’em. I næste afsnit går vi over nogle flere poker regler, herunder de forskellige hånd kombinationer man kan danne, samt hvordan de rangerer. Herefter tager vi et kig på nogle vigtige poker relger som blinds og knappen, som er nødvendige at kende og forstå for at være succesfuld i poker.

Texas Holdem poker regler: Poker Hands kombinationer og rangering

Hey, inden vi kommer til det juicy stuff om  poker hænder rækkefølge, lad os lige køre en hurtig gennemgang af de forskellige hænder, du kan støde på. Uanset om du er til poker texas holdem hænder eller andre spændende varianter, er der nogle klassiske hænder, du bare skal kende.

Et Par Konger: Det er ligesom at have en dobbelt Carlsberg i hånden—skønt at starte med, men hold øje med, hvad der ellers lander på bordet!

… og resten kan du se på denne fede grafik herunder! 🖼️

Texas Holdem Poker regler i poker hænder rækkefølge

Texas Holdem poker regler: Blinds og knappen

Blinds og knappen er vigtige at forstå, for at kunne side med i en rigtig runde Texas Hold’em. Blinds hentyder til de to tvungne indsatser som de to spillere, som har turen umiddelbart efter knappen, skal foretage inden hver runde går i gang. Alle andre spillere skal herefter som minimum matche denne indsats (medmindre at der er blevet foretaget et raise, hvorefter dette skal matches), for at være med i runden.

Der tales om en small-blind og en big-blind. En small blind er som navnet antyder en mindre indsats end big blind. Når runden starter skal den første spiller efter big blind gøre sin tur, hvorefter turen går rundt til hver enkelt spiller, og til sidst lander hos de to blinds. Her er det først small blind der skal beslutte sin tur, og herefter big blind. Har ingen spillere foretaget et raise, kan big blind nøjes med at foretage et check, hvorefter der lægges kort til et flop.

Et generelt tip i poker er at man skal beskytte sine blinds. Med det menes at man skal spille flere hænder fra disse positioner, da man allerede har penge i potten.

Knappen hentyder til den position der er sidst til at gøre sin tur i en runde poker (undtaget pre-flop hvor small og big blind er sidst).

Denne position er yderst fordelagtigt, da den giver spilleren på positionen den fordel at kende udviklingen i spillet inden spilleren selv skal gøre sin tur. Knappen anses generelt for at være den bedste position man kan sidde ved, og af den årsag er det anbefalet at man spiller flere hænder fra denne position, end man ville gøre fra de andre især tidlige positioner.

Vi anbefaler at man læser mere indgående op på disse begreber, og hvordan man kan overveje dem og bruge dem i sit spil.

Klar til at Blive en Poker Konge? 🃏

Du har fået rækkefølgen, du har fået hænderne, og du har fået insider-viden, som kun få kender til. Hvad venter du på?

Gå ikke glip af vores eksklusive pokerturneringer og bonustilbud! Klik herunder for at tilmelde dig og få adgang til de hotteste poker events i Danmark. 🇩🇰

👇👇👇
Tilmeld dig nu og få en velkomstbonus!
👆👆👆

De uskrevne Texas Holdem poker regler

Alt afhængig hvor man spiller, og hvem man spiller med, kan der være forskellige former for uskrevne regler. En uskreven regel kan eksempelvis være at man ikke taler ved bordet når der overvejes all-in, eller at man ikke bruger for lang tid til sin tur (online vil der ofte være en tidsbegrænsning).

Man kan frit aftale sine egne regler til et spil poker, så længe de ikke går imod spillets oprigtige regler, eller på nogen måde ændrer i spillet – i så fald vil der ikke længere være tale om et spil poker.

Tag dig selv i pokerskole

At kende poker reglerne indgående er første skridt på vej mod at blive en succesfuld pokerspiller. Det næste skridt er at blive bedre til selve spillet. Det gør man bedst ved at lære så meget som muligt om spillet, via artikler, bøger, videoer og ikke mindst af at spille det selv.

Her på spilbonus.dk har vi en lang række guides til det at spille poker, alt lige fra gode tips og tricks, til guides om strategier, som kan give dig en bedre forståelse og viden omkring det at spille poker.

Find mere om poker guides her.

FAQ om Poker Hænder og Regler

En god hånd i poker ( Poker hands ) kan variere afhængigt af hvilken type poker du spiller. Men generelt set er et par konger, flush eller straight altid en god start.

I nogle poker regler, specielt i fysiske spil, brænder man et kort for at sikre, at ingen har set det nederste kort. Dette er vigtigt, især hvis du har en god poker hænder rækkefølge eller en komplet poker hænder oversigt i tankerne. Det er en del af den generelle poker etikette.

Ah, det evige spørgsmål! I de fleste poker regler vil en flush slå en straight. Så hvis du har muligheden, gå efter flush!

Hold fast, vi går lidt matematisk på dig nu, men bare rolig, det er super relevant! I teorien er der 2.598.960 forskellige måder at vælge fem kort ud af en bunke med 52 kort. Men hey, i poker er det ikke bare om antal; det er også om kvalitet, ikke? Så hvis vi taler om unikke pokerhænder, skrumper det tal ned til 7.462 forskellige håndværdier.

👉 Bemærk: Disse tal kommer fra en haj i både matematik og poker. Du kan finde den fulde forklaring og beregning på denne Quora-side.

Hvis vi ikke bruger fællesskabskort, så er der endda færre – kun 6.331 unikke hænder. Det er fordi nogle kort, som ‘kickere’ i tre- og fire ens, og parret i et fuldt hus, ikke rigtig tæller, da ingen anden hånd kan matche dem.

Her er en lille tabel der giver dig en poker hænder oversigt:

Håndtype Unikke hænder (uden fællesskabskort) Unikke hænder (med fællesskabskort) Frekvens
Straight flush 10 10 40
Fire ens 13 156 624
Fuldt hus 13 156 3,744
Flush 1,277 1,277 5,108
Straight 10 10 10,200
Tre ens 13 858 54,912
To par 858 858 123,552
Et par 2,860 2,860 1,098,240
Ingenting 1,277 1,277 1,302,540
Total 6,331 7,462 2,598,960
Author Spilbonus DK