UFC 249: Tony Ferguson vs Justin Gaethje

Del Blog Indlæg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Interim bæltet i lightweight divisionen på spil når bæstet Tony Ferguson i weekenden skal op imod eksplosive Justin Gaethje. Læs med her for et dybere indblik i de to fightere, og hvad der er på spil når det natten til søndag dansk tid går løs i UFC 249!

Tony Ferguson. Justin Gaethje. Bare at tænke tanken om at dette er kampen vi får leveret som main even når UFC starter op igen, når det lørdag den 9 maj (natten til søndag dansk tid) går løs i VyStar Veterans Memorial Arena i Jacksonville, Florida, USA, får det til at krible i kroppen. Det siger lidt om kampens størrelse at der ikke længere er nogen der snakker om at vi for 5(!) gang går glip af et de mest imødesete opgør i UFC historien imellem Tony Ferguson og champen Khabib Nurmagomedov. Okay, indrømmet – vi er stadig en del der snakker om Tony vs Khabib, men sikkert er det i hvert fald at matchmakerne i UFC har fundet en mere end bare værdig modstander i Justin Gaethje. Tre første runde knockouts i sine tre seneste kampe taler sit tydelige sprog om en fighter der er i sit livs bedste og mest underholdende form. Omvendt kommer Tony Ferguson med tolv(!) UFC sejre i træk, med ni sejre før tid. Forvent underholdning i absolut verdensklasse!

Justin Gaethje

Det er med god grund at Justin Gaethje bliver kaldt ’’The Highlight’’. 18 sejre på knockout ud af 21 i alt, og man begynder at få en forståelse for hvorfor. Med hans wrestling baggrund kan det komme som en stor overraskelse at høre at han kun har forsøgt et takedown i sine foreløbig fem UFC kampe, men det er Justin Gaethje i en nøddeskal. Han vil langt hellere stå op og slås, og foretrækker rigtige dog fights fremfor at bruge sin wrestling.

Imens det gør ham mere underholdende for den almene fan der elsker hårde slag og knockouts, kan det for nogle godt anses for et hul i hans gameplan. Gaethje har det med at sænke paraderne og udveksle slag for slag i lommen, noget der kostede ham i hans to første kampe i UFC, hvor han tabte på knockout til både Michael Johnson og Dustin Poirier. Og selvom Tony Ferguson ikke nødvendigvis har det hårdeste slag i divisionen, så skal han helt sikkert være varsom.

Men heri ligger også hans chance for at tage sejren. Tony Ferguson vil som altid bringe enormt pres og volume og med måske den bedste cardio i hele UFC, vil det være svært at forestille sig Justin Gaethje vinde en kamp over fem runder mod Tony Ferguson på point. Derfor skal hans power være den afgørende faktor, men heldigvis for ham er det også hans stærkeste våben. Dertil er det også vigtigt at han gør brug af sine mange knaldhårde spark til benene, der kan være med til at sætte en stopper for Tony Fergusons evne til at gå fremad og presse ham. Skulle kampen ende på gulvet bliver det spændende at se om Gaethje har evnerne til at få overtaget, eller om Tony Fergusons jiu-jitsu og mange submissions bliver en for stor mundfuld. Herfra er gættet dog at kampen mestendels vil foregå stående, men hvem ved, måske Justin Gaethje har en overraskelse i ærmet til Tony Ferguson. Og hvilket tidspunkt at gøre det på – i sin første titel kamp i UFC.

Tony Ferguson

’’El Cucuy’’. The boogeyman. Der bør ikke være behov for yderligere introduktion. Det skulle da lige være det i mma-verdenen efterhånden ikoniske billede af en blodig Tony Ferguson i midten, omgivet af hans seneste otte modstandere.

Tony Ferguson er absolut vanvid, både inden for og uden for buret. Men på den fede måde. Når han lørdag træder ind i buret vil det være præcis otte år og fire dage siden hans seneste (og foreløbig eneste) nederlag i UFC. Otte år og fire dage! I manges øjne, inklusiv hans egne er Tony Ferguson den rigtige champ. Glem Conor Mcgregor. Glem Khabib Nurmagomedov. Tony Ferguson er champ og det er ’’Tony time bitches’’.

Men det er ikke uden en vis form sandhed at Tony Ferguson og mange andre kalder ham for den rigtige cahmp. For det blev han tilbage i oktober 2017, da han besejrede Kevin Lee i UFC 216 med et triangle choke, i en kamp hvor interim titlen var på spil – præcis lige som det er på lørdag. Dengang var det Conor Mcgregor der havde vacated sit bælte for i stedet at jagte en kassekamp mod Floyd Mayweather, og på lørdag er det Khabib Nurmagomedov der har vacated sit, da han er forhindret i at rejse ind i USA grundet Covid-19 krisen. Alt dette er ligemeget for Tony Ferguson. For han har aldrig tabt sit bælte han vandt dengang i oktober 2017. I stedet blev det taget fra ham i kølvandet på både personlige og helbredsmæssige problemer, der satte en stopper for hans aktivitet i buret. Derfor havde UFC intet andet valgt end at tage bæltet fra ham. Ikke mindst fordi de så derfor kunne sætte bæltet på spil i en kæmpe kamp mellem Conor Mcgregor og Khabib Nurmagomedov, en kamp som Khabib vandt.

Derfor var det oprindeligt også meningen at Tony og Khabib skulle have mødtes i en kamp der en gang for alle skulle afgøre hvem der er den største nogensinde i lightweight divisionen. I stedet står han over for Justin Gaethje, en ekstrem farlig modstander der kan ende alle tanker og drømme og et muligt opgør i fremtiden mellem Tony og Khabib på et splitsekund med sin power.

Der kan dog ikke være tvivl om hvordan Tony Ferguson vil gribe kampen an. Der er kun en vej, og det er fremad, og det bliver i alle fem omgange og om nødvendigt hele natten, hvis det er det der skal til for at stå som den endelige vinder. Tony Ferguson møder op for at slås, og på lørdag møder han en fighter der gør det samme. Forvent at se blod der flyder når de to møder hinanden i kampen om lightweight bæltet.

Bud på vinder

Tag ikke fejl. Selvom Tony Ferguson ligner en klar favorit på forhånd, er det en reel risiko at han bliver ramt hårdt af Justin Gaethje. Tony kan fanges som man så i kampen mod Anthony Pettis, hvor Ferguson måtte i gulvet, og Justin Gaethjes power er på et andet niveau end Anthony Pettis. Men Tony Ferguson er ’’The Boogeyman’’ af en grund. Han stopper aldrig med at gå fremad og hans evige pres tror vi i sidste ende er det der kommer til at gøre forskellen i en hårdt kæmpet kamp. Justin Gaethje kommer i sit livs form, så vi forventer en del omgange, så buddet er at Tony Ferguson vinder i fjerde omgang på submission. En udkørt Justin Gaethje vil kigge efter et takedown, som Tony Ferguson vil udnytte til at fange ham i. Vi gætter i en ægte Ferguson specialitet og siger D’Arce choke. Tror du alligevel på Justin Gaethje vil der være fin værdi i at gå efter sejr på knockout. I så fald vil en af de tre første omgang være vores bud, da vi tror på at Gaethje ikke længere vil have den nødvendige power i hænderne i fjerde og femte omgang. Er du ligesom os interesseret i at gøre aftenen endnu mere spændende, giver vi dig her en masse fordelagtige tilbud der kan gøre dig klar til UFC 249! Alt du skal gøre er at følge linket her eller nedenfor, derefter vælge det tilbud eller den bonus der passer dig, følge linket og til sidst oprette dig på vores samarbejdspartneres hjemmeside. Det tager ingen tid, og så er du klar til en fantastisk mma-aften med UFC 249!

UFC main events.